klimaatpraat

STAP 1 : KLIMAATVERANDERING? WAT IS DA?! OE KOMT DA?
+ enkele tips

Onderstaand filmpje legt in 2 minuten uit waar de opwarming van de aarde nu eigenlijk net vandaan komt én welke gevolgen dit wel eens voor ons zou kunnen hebben.

WWF maakte een goede informatieve klimaatwebsite voor scholen en leerlingen. Je leest hierbij ook enkele handige tips om zelf in actie te komen.

 

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Heb je jezelf al eens afgevraagd hoeveel jij en je gezin verbruiken? Wel, je kan door op onderstaande link te klikken je eigen ecologische voetafdruk meten! En hoe kan ik die nu weer verkleinen? Enkele concrete tips!

PODCAST

Luister je liever dan dat je leest? Dan is de podcast met Pieter Boussemaere zeker een aanrader. Pieter is docent geschiedenis én klimaat, een beetje een vreemde combinatie, zou je denken. Toch brengt hij hele leuke inzichten in de thema’s die voor ons niet altijd meteen duidelijk zijn. Zoals: wat is dat nu eigenlijk, kernenergie? Ook de tips die hij geeft zijn zeker de moeite om eens te beluisteren.

KLIMAATACTIES DIE WERKEN

We hebben vorig jaar nogal wat klimaatprotest gezien, veel leerlingen die wekelijks op straat kwamen en een goede energie uitstraalden naar de rest van de wereld. Ook nu en in de verdere toekomst zouden we graag zo’n acties zien, waar jong én oud samenkomen om het klimaat te redden! Lees daarom zeker ‘de 10 klimaatacties die werken’.

LEUVEN 2030

Heb je ook interesse in wat Leuven 2030 allemaal biedt? Bekijk dan zeker onze website eens, want naast het schoolproject hebben we nog verschillende andere thema’s waarmee we actief verandering willen brengen. Of beluister het interview met coördinator Katrien Rycken hieronder.

BEYOND DE DIKKETRUIENDAG

Dikketruiendag, we kennen deze actie allemaal. Maar om onze scholen écht klimaatneutraal te krijgen zullen we toch wat meer moeten doen. Hoe onze scholen dit wel zouden kunnen doen, lees je in dit artikel

QUIZ ME QUICK

Wil je graag weten hoeveel je zelf weet over het klimaat? Aarzel dan niet om volgende quiz af te leggen en je eigen kennis te testen.

KLIMAATBETOOG

Voor wie het klimaatbetoog van Nic Balthazar nog niet zag, een must-see!

 

GEMISTE #KLIMAATPRAAT 

 

Integraal te herbekijken op onze Facebookpagina

 

***26 juni: wat kunnen scholen doen? In gesprek met schepenen Lalynn Wadera en David Dessers***

 

*** 14 mei: speciale editie met de kersverse #EUClimatePactAmbassadors! ***

Stad Leuven, Leuven 2030, KU Leuven, Leuven MindGate en Leuven-Europa Club (LEUC) stellen hun ambitie voor om ambassadeur van het Europese Klimaatpact te worden in deze speciale editie van #Klimaatpraat.

 

*** 30 april: Magda Peeters van MAAKbar (circulaire economie)

 

*** 23 april: Saïd El Khadraoui (ex-Europees parlementariër)

 

*** 16 april: KLIMAATKLAP - live brainstorm met leerlingen uit het Heilig Hart, Salco en Paridaens (niet opgenomen)


*** 9 april: livestream met Caroline Huyghe (programmafacilitator duurzame voeding)


*** 19 april - livestream met Steven Vromman, Low Impact Man

 

*** 2 april - livestream met Sien Aerts, storyteller van Leuven 2030 en ecoblogger!


*** 26 maart - LIVESTREAM met Katrien Rycken, de coördinator van Leuven 2030